dinsdag, juni 27, 2017

Taal

A- A A+

Naturistenterrein Bargerhoek.

 

Sinds 1997 heeft NUL-Emmen een eigen naturistenterrein, Bargerhoek, in beheer. Het terrein ligt in de zuidwesthoek van het recreatiegebied Grote Rietplas en is ca. 7 ha. groot.
Van een kaal stuk veengrond rondom een grote waterplas (ca. 1,2 ha.) is Bargerhoek in de loop der jaren uitgegroeid tot een mooi groen terrein, waar de bomen en struiken rondom zorgen voor de nodige privacy. Naast dagrecreatie, dat al vanaf het begin mogelijk was, hebben we een camping en een verenigingsgebouw kunnen realiseren. De vroegere eenvoudige voorzieningen zijn uitgebreid, inmiddels hebben we een invalidendouche en –toilet, een keuken voor algemeen gebruik, met koelkast en vriezer, een huiskamer met tv voor de koude avonden, internet en een kruidentuin voor de campinggasten. Speeltoestellen voor de kinderen ontbreken niet, er zijn bootjes waarmee je de plas kunt overvaren en het water is heerlijk om in te zwemmen. Naast het gebouw hebben we speciaal voor de zwemmers een warme buitendouche, zodat gasten weer schoon en fris naar huis kunnen keren.
In het midden van de plas is een eilandje dat het domein is van watervogels als ganzen, eenden en waterhoentjes.
Op loopafstand ligt recreatiepark Parc Sandur. Hier zijn o.a. een supermarkt, enkele restaurants, een snackbar en een overdekt zwembad.
Ons terrein is toegankelijk voor iedereen die onze naturistische grondslag onderschrijft. Gasten, dagrecreaten of kampeerders, hoeven geen lid te zijn van onze vereniging. Seizoenplaatshouders moeten wel lid van NUL-Emmen zijn.
De klussen worden gedurende het seizoen uitgevoerd door onze Terreincommissie en daarnaast is er een groep vrijwilligers die zich inzet voor onze vereniging.

 

Toegang_display